ammejjo

Amanda 21år. Diplomerad Nagelterapeut

Sport-foto

Kategori: Allmänt

I helgen har jag insett att det är fruntansvärt svårt att fota sport. Det är rörelse HELA TIDEN och det är svårt att få fokus på rätt ställen i rätt tillfällen. Men för att det var min första gång inom sport så känns det okej. Man lär sig hela tiden och kommer säkert lära sig på vilket sätt man ska lägga fokuspunkten.
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Bara för att det var ett lite roligt moment...
Kan inte ha vart en skön landning.
 
 
 


 
 
 

Synefrin i TARTARUS (Produkt för ökad förbränning och är prestationshöjande med hög halt koffein)

Kategori: Allmänt

Fettförbrännare och prestationshöjare. Själv ville jag ha produkten för att jag ofta är extremt trött.

 
Insåg i efterhand att de prestationshöjande tabletter jag har innehåller synefrin (som blev ersättare för efedrin som blev dopingklassat -05, får enbart säljas under kategorin läkemedel). Synefrin är ett hormon som liknar adrenalin och dopamin, pulsen och blodtrycket ökar vilket kan vara väldigt farligt för personer i riskzonen.
Känns som att det inte dröjer särskilt länge innan detta också blir dopingklassat.

Biverkningar(INGET AV DETTA STÅR PÅ BURKEN UTAN ÄR FAKTA FRÅN INTERNET):
Höjt blodtryck, hjärt- och kärlpåverkan, hjärtklappning, ökad hjärtrytm, kärlkramp, hjärnblödning, huvudvärk, sömnproblem, oro i kroppen, rastlöshet, svettningar, psykiska bieffekter såsom ångest.


Jag tycker det är fruktansvärt sjukt att dom inte kan gå ut med något så viktigt som biverkningar på baksidan av produkten. Utan man måste själv kolla innehållsförteckningen, googla namnen på innehållet som står. (De namn som står är antingen på latin, eller på någon konstig jävla böjning) För att hitta informationen så måste man kolla upp vad just detta ämne heter och vilka samlingsnamn det finns. Det kan stå något så enkelt som citrus-blablabla (låter ju inte spec farligt?) men i själva verket vara en annan benämning på synefrin.

Ett av de nya objektiven (Telezoom 70-300 APO DG Macro f4-5,6)

Kategori: Allmänt

Har hunnit ta några enstaka testbilder med det ena av de två objektiven som jag fick hem idag. Än så länge så måste jag säga att jag är väldigt nöjd över kvalitén på det. Inte så ljudligt av sig och tar fina skarpa bilder.

Eftersom att kvällarna fortfarande är väldigt mörka här uppe så är det svårare att få bra bilder.
Ska ta med mig kameran imorgon under ljusa dagen och se vad jag kan åstadkomma. Här nedan följer tre enkla testbilder. Dock i JPEG-format eftersom att blogg.se
s uppladdning inte verkar klara av större bilder än 8mb vilket försämrar kvalitén väldigt mycket.


 
 
 
 
 
 
 
 

Inspiration

Kategori: Allmänt
Objektiv

Kategori: Allmänt

 

Denna bild är tagen med sigmas telezoom-objektiv på 70-300mm.
Själv tänkte jag testa ut Mitt Close Up +10 filter tillsammans med detta objektiv. Kan antingen bli skit, eller super bra. Brännvidden kan tjorva till det hela. Men det är upp till bevis.


Ett rätt så standard-objektiv  50mm fast. Passar till många olika fotograferingstillfällen, men bäst är det nog till porträtt kan jag tycka.

Kunde inte hålla mig längre. Har länge suktat efter dessa objektiv. Nu är det bara vänta på att dom ska landa hos mig.Förhoppningsvis håller dom vad dom lovas klara av.

Mättande frukost!

Kategori:

FullkornsHavregrynsgröt med bär linfrön och kokos. istället för vanlig mjölk i så kör jag proteinshake.
Enkelt, Gott och nyttigt! Dessutom riktigt mättande!

Tips på bra hårprodukter!

Kategori: Allmänt

Jag tänkte tipsa er om två bra hårprodukter!
Lanzas healing strength som skyddar mot all sorts värmestyling så som när du torkar plattar eller lockar ditt hår. Den ger en silkeslen känsla på håret och skyddar det (Anti aging).
Förutom att den luktar gudomligt (typ piggelin) så skyddar den även mot UV-ljus och ger ett glans som gör att håret ser fräscht ut.

Bra skydd för ett bra pris! 250;- som den kostar är den helt klart värd!

Björn Axén's care deep conditioner repair hårinpackning är väldigt bra för torrt och slitet hår. Perfekt om man är blondiie. Gör håret mjukt och ger en friskare känsla. Har kört på denna inpackning i något år och gillar den skarpt. Den kostar ynka 150;- vilket också är ett bra pris med tanke på att den verkligen är bra och räcker länge, trots att jag haft långt hår = behövs mer.

P.s Detta är inte ett sponsrar inlägg, jag vill bara tipsa och hylla produkterna för vad dom är :)