ammejjo

Amanda 21år. Diplomerad Nagelterapeut

Tips för att få längre naglar

Kategori: naglar

Det är höst och vi i Norden får inte i oss lika mycket D-vitamin längre. Det blir även kyligare och torrare luft ute vilket kan leda till både hud, naglar och hår blir lite torrare.

Torra naglar = dom skivar sig, spricker eller går av. Detta är inte önskat om man vill kunna spara ut sina naturliga naglar.
Många använder sig av Nagelstärkare i form av ett lack. Väldigt fiffig uppfinning. Men det många inte vet är att dessa nagelstärkare oftast innehåller Formaldehyd för att göra naglarna hårdare.
 
Använder man Nagelstärkare för ofta, eller i längre perioder kan naglarna istället bli för hårda och torra, och går då av pga lägre flexibilitet. Formaldehyd kan även vara allergiframkallande, men det är dock inte så vanligt.
Använd dessa "super-produkter" med måtta.


 Mitt tips till er som vill ha längre naglar:
 
• Vad vi även vet är att kroppen behöver få i sig vitaminer och mineraler för att både hår, hud och naglar ska få så god kvalitét som möjligt.
Det finns många olika sorts kosttillskott på hälsobutiker inriktade till just hår, hud och naglar. Vet du med dig att du inte får i dig allt din kropp behöver är det ett varmt tips att införskaffa tillskott. Att överdosera är självklart inte rekommenderat här heller. Måtta med allt.


• Göra ett set konstnaglar, en förstärkning exempelvis, med t.ex akryl eller gelé (det är indivituellt vad som passar just dig, vad som håller bäst osv.).
Sedan gå på ett eller 2 återbesök för fyllning beroende på hur fort dina naglar växer.
Detta gör att naglarna får växa ostört under konstmaterialet. Konstmaterialet skyddar.
(VIKTIGT! Slit eller dra inte i dina konstnaglar, detta kan istället orsaka skador på din naturliga naglar. Gå till en Nagelterapeut för borttagning på rätt sätt).

• Att lacka dina naturliga naglar också bra, lacket i sig ger lite skydd för nageln. Men tänk på att alltid använda underlack för att skydda mot missfärgningar. Att använda en olje samt acetonfri remover är också ett +.
Ett tips är att inte använda remover mer än 1 gång/vecka.


• Smörj in 1-2 ggr/dag med nagelolja och handkräm. Massera gärna in oljan på och runt om naglarna på nagelbanden. Är du inte speciellt torr så rekommenderar jag istället en lätt lotion till händerna.

• För mycket vistande i vatten kan orsaka att naglarna skivar sig.
Diskar du ofta, prova använda gummi/plasthandskar.

• Kallt utomhus? Använd varma handskar. Torr och kylig luft kan också leda till att naglarna blir torra/går av.

• Istället för att klippa dina naglar, prova att fila. Ingen grov fil, glas eller kristallfil är det bästa!Lycka till med dina naglar! :)


Autumn

Kategori: Foto & Bild
 
 

John Hawk på besök

Kategori: naglar


Två bilder från  i sommras under kvällen i Solna då John Hawk var på besök i Sverige och visade lite hur han skulpterar naglar. Sofia Wistam fick en snygg dekoration och Thais fick världens snyggaste nagel. Typ! 
 
 

Manikyr på Man. Före-Efter

Kategori: naglar

 

Stiletto

Kategori: naglar

Första gången jag gör Stiletto!
 
 

Hösten är här

Kategori: Foto & Bild

 
  

Tomorrowland

Kategori: Allmänt

Kollade runt på spotify, hittade låtar från Tomorrowland och sökte sedan på youtube för att se hur jäkla grymt det var. Helt sjukt. Jag vill till Belgien!!!!

Sjkt bra musik, sjukt mycket folk, stort ställe, fest.

Kolla i HD-kvalite och fullskärm!

Diplomerad Nagelterapeut

Kategori: naglar


Ett par naglar jag gjort. Både i början av utbildning och i slutet.
Under helgen har jag varit i Stoclholm för att göra klart slutproven på salongen. Jag kan inte förstå att jag är Nagelterapeut nu. Helt galet.

Land of broken dreams

Kategori: Allmänt

 
 
 En skymt av att höstens början

Kategori: Allmänt

Igår fotade jag och en god vän vid tågstationen. Man ser tydligt på vissa löv att hösten är påväg. Ganska mysigt för jag älskar färgexplotionen och mörkret. Dock inte kylan. Här kommer i alla fall några bilder.
Den sista bilden togs imorse kring 6 tiden. Jag knappt sovit någonting alls inatt men när jag väl lyckades somna kring 5 så sov jag faktiskt fram till 05.50 innan jag vaknade igen. Utanför fönstret var nämligen solen påväg upp.
Jag kunde inte låta bli att ta med kameran på balkongen och fånga alla häftiga färger.
Vad jag mer upptäckte imorse var att fåglarna började vakna precis kl 05.59. Så härligt att få höra lite morgonpiggt fågelkvitter.
    

 

Breakfast

Kategori: Allmänt

 

Eternalize Moments

Kategori: Allmänt


Jag är bäst på att börja på fler tatueringar innan de jag började med ens är färdiga. Men det handlar om att jag måste låta dom läka innan jag sätter dit nålen igen. Annars river jag bara upp skorpor vilke kan resultera i infektion och fruntansvärt fula tatueringa.
 

Ain't nothing guaranteed, enjoy the air I breathe, with every phrase that I speak, I'm writing history.

Kategori: Allmänt

 

Detta är en av alla låtar som jag nöter just nu. Tycker den är så fruktansvärt skön!

Just Words

Kategori: Allmänt
 

Roses

Kategori: Allmänt

Sitter och pysslar på med min sleeve. Rosorna är fortfarande inte färdiga. Inga highlights eller blad än så länge.
Lär nog bli någon till ros + ganska mycket fix innan jag känner mig nöjd med den.