ammejjo

Amanda 21år. Diplomerad Nagelterapeut

Utbildningar i huvudet igen...

Kategori: Allmänt

Det är så mycket jag vill i mitt liv att jag inte vet vad jag ska välja. Jag är ung och vill fortfarande utbilda mig mer.
Jag funderar på att söka in till Fotoskolan i Sthlm nästa år, nu när jag testat bo där ett tag och trivs så himla bra så känns det helt okej med en längre utbildning.
Något jag mer funderar på är att ta CE-kort, utbilda mig till sjuksköterska och sedan vidareutbilda mig till ambulanssjukvårdare. Vindkraftsteckniker/montör låter också spännande.
 
Jag blir tokig över att jag vill så himla mycket, men samtidigt ska jag väl vara glad för att jag vill så mycket, istället för att jag inte vill någonting alls.
Jag har hamnat på rätsida i livet och mår bättre än någonsin. Det enda som begränsar mig i livet är mina förbaskade leder som värker lite då och då. Jag känner mig begränsad, men samtidigt så är de yrken/utbildningar jag vill ha/gå, något man rör sig mycket i. Jag vill helst inte sitta still, som när jag gör naglar. Men jag älskar att skapa, och jag älskar att göra naglar, så där får jag offra min kropp lite för vad jag trivs att jobba med.

Det optimala hade väl vart ett jobb där jag får använda kroppen mycket, men ändå har chans till att sitta still om det behövs. Inte allt för tunga lyft och så. Vad tusan, jag orkar inte rätta mig efter hur mina leder mår, jag vill göra det jag känner för, oavsett om det är bra eller inte. Jag kan inte begränsa hela mitt liv och min vilja pga att jag har ont. Det går ändå inte över om jag ligger och stirrar upp i taget eller om jag rör mig eller lyfter tunga vikter på gymmet. Samma sak ändå.
 
Jag tycker om att hjälpa människor, jag gillar manliga yrken där man verkligen "känner att man lever" eftersom man använder kroppen, och man tjänar bättre än av kvinnliga yrken. Det är roligare att jobba tillsammans med män än med kvinnor eftersom dom inte är lika gnälliga eller snackar lika mycket skit. Dom bara är. Och oftast är man väldigt uppskattad.
Jag älskar att fotografera, det är en konst, och man lär sig alltid något nytt. Att skapa är alltid kul. Jag är även intresserad av skönhet. Mitt huvud exploderar för att jag tänker och funderar så mycket.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: