ammejjo

Amanda 21år. Diplomerad Nagelterapeut

Tips för att få längre naglar

Kategori: naglar

Det är höst och vi i Norden får inte i oss lika mycket D-vitamin längre. Det blir även kyligare och torrare luft ute vilket kan leda till både hud, naglar och hår blir lite torrare.

Torra naglar = dom skivar sig, spricker eller går av. Detta är inte önskat om man vill kunna spara ut sina naturliga naglar.
Många använder sig av Nagelstärkare i form av ett lack. Väldigt fiffig uppfinning. Men det många inte vet är att dessa nagelstärkare oftast innehåller Formaldehyd för att göra naglarna hårdare.
 
Använder man Nagelstärkare för ofta, eller i längre perioder kan naglarna istället bli för hårda och torra, och går då av pga lägre flexibilitet. Formaldehyd kan även vara allergiframkallande, men det är dock inte så vanligt.
Använd dessa "super-produkter" med måtta.


 Mitt tips till er som vill ha längre naglar:
 
• Vad vi även vet är att kroppen behöver få i sig vitaminer och mineraler för att både hår, hud och naglar ska få så god kvalitét som möjligt.
Det finns många olika sorts kosttillskott på hälsobutiker inriktade till just hår, hud och naglar. Vet du med dig att du inte får i dig allt din kropp behöver är det ett varmt tips att införskaffa tillskott. Att överdosera är självklart inte rekommenderat här heller. Måtta med allt.


• Göra ett set konstnaglar, en förstärkning exempelvis, med t.ex akryl eller gelé (det är indivituellt vad som passar just dig, vad som håller bäst osv.).
Sedan gå på ett eller 2 återbesök för fyllning beroende på hur fort dina naglar växer.
Detta gör att naglarna får växa ostört under konstmaterialet. Konstmaterialet skyddar.
(VIKTIGT! Slit eller dra inte i dina konstnaglar, detta kan istället orsaka skador på din naturliga naglar. Gå till en Nagelterapeut för borttagning på rätt sätt).

• Att lacka dina naturliga naglar också bra, lacket i sig ger lite skydd för nageln. Men tänk på att alltid använda underlack för att skydda mot missfärgningar. Att använda en olje samt acetonfri remover är också ett +.
Ett tips är att inte använda remover mer än 1 gång/vecka.


• Smörj in 1-2 ggr/dag med nagelolja och handkräm. Massera gärna in oljan på och runt om naglarna på nagelbanden. Är du inte speciellt torr så rekommenderar jag istället en lätt lotion till händerna.

• För mycket vistande i vatten kan orsaka att naglarna skivar sig.
Diskar du ofta, prova använda gummi/plasthandskar.

• Kallt utomhus? Använd varma handskar. Torr och kylig luft kan också leda till att naglarna blir torra/går av.

• Istället för att klippa dina naglar, prova att fila. Ingen grov fil, glas eller kristallfil är det bästa!Lycka till med dina naglar! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här: